Gardrobunuz da bahar kombini ipuçları

ZARA


               

     Japon motifleri, çiçek desenleri, etnik esintiler, siyah-beyaz çizgiler, puantiyeler, canlı renkler, animal print, bölgesel transparanlık olmak üzere bu yılın modası karma bir yapıyı içeriyor. Aslında modaya içinde bulunduğumuz dünyanın gittiği durum yön vermiyor mu? Özellikle bu sene bir çok moda devinin bahar kreasyonlarına baktığımız zaman sarı-turuncu rengin, siyah-beyaz çizgilerin ön plana çıktığını görüyoruz.   

     Sosyal medya ile birlikte giderek sosyalleşen fakat bir o kadar da yalnız bir sanal dünyaya merhaba demiş olduk. Bu nedenle turuncu önümüzde ki sezonlarda da oldukça hakim olacak bir renk olacaktır.  Bilgeliğin, neşenin ve sosyalleşmenin rengi olan turuncu, yaşama sevinci veren, kendine güveni temsil eden sarıyla bir araya geldiğinde o yüzden muhteşem bir uyumu sağlamaktadır.   


    Hatırlarsınız ki sosyal blogger in simgesi ve yoga kıyafetleri turuncu renktedir veya güneşli havalarda daha neşeli oluruz. Tüm bunları düşündüğümüzde  renkler biz sussak da bizi anlatmaya yetiyor gibi. Geçmişe özlem, her an her şeye ulaşabilmemiz, dünya barışı, sınırların kalkmasını istememiz bu sene ki karma yapı hakkında bir ipucu vermektedir sanırım. Siyah ve beyazın bir arada kullanılıp göz yanılgısı yaratması ve bir denge kurması, transparanlığın defilelerden sokaklara inmesi insanların artık gerçekleri görmek istemesiyle alakalı değil midir? İçi dışı bir olan insanları istemez miyiz? 


    Bir şey moda olurken toplumların psikolojik, siyasi, sosyal yapıları göz önünde bulundurulur. Fakat bir tıkla dünyanın öbür ucuna ulaşabilmemizle birlikte moda da ya yansıyan bu karma yapı gardroplarımız da yer almaya başlamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder