60'lara geri dönüyoruz

Breakfast at Tiffany's
     1960' lı yıllarda belki de çoğumuz yaşamadık, ama o yılların renkli hayatlarını, pozitif bakış açılarını dönem şarkılarından ve dönem filmlerinden hissetmemiz mümkün.O yılları anlayabilmek için  Audrey Hepburn, Brigitte Bardot'ı gözümüzde canlandıralım. Kusursuz güzellikleri, bir moda ikonu haline gelmiş olmaları ile birlikte yıllardır gündem de yer alıyor. Özellikle son yıllarda, bir çok kişi Audrey Hepburn filmlerini izlemezken ona hayranlık duyuyor, bir tablosunu, bir baskılı çantasını veya bir ayakkabısını alıyor. Bu durumda Audrey Hepburn'i, görüntüsünün oyunculuğunun da önüne geçtiğini rahatlıkla görüyoruz.
     ABD'li ressam, yayıncı ve film yapımcısı olan ve pop artın en önemli temsilcisi haline gelen Andy Warhol, o dönemde ki çalışmalarıyla renkleri çok iyi kullanarak yeni bir akıma imza atıyor adeta.
Warhol'un "Marilynler" adlı eseri bir popart ikonu.
   
     2007 de gösterime giren ve geçen sezon son bulan ABD  yapımı bir dizi "Mad Men" o dönem modasını günümüze taşıyan çok iyi bir görsel. Diziye  kısa bir göz atacak olursak; 1960'lar Amerikasında geçen bir reklam şirketi yöneticisinin hayatını ve buna etki eden insanları konu alıyor. Ayrıca, 1960'lar dan günümüze kadar gelen Amerika' da sosyal değişimleri de görebiliyoruz.
Mad Men
      1960'lı yıllar, negatif düşüncelerin, karamsarlığın başladığı zamanlarda imdadımıza koşar hale geliyor. İçimizde yaşanan tüm olumsuzluklara, tüm fırtınalara rağmen hayatımıza renk katıyor. Bu sezon tasaraımcılar sayesinde retro modernize edilerek defilelerden sonra gardroplarımıza giriyor. Bir çok ünlü tasarımcı markalarında bu yıl 60'lı yılların esintisine yer veriyor.

Louis  Vuitton

      Geçmişe olan özlemimiz siyah-beyaz fotoğraf karelerinden çıkıp gündelik yaşantımıza giriyor. Bazen bir anneanne, babaannenin gençlik yıllarından kalma kıyafetleriye, bazen vitrinleri süsleyen retro parçalarla, bazen de güncelleştirilmiş eski dönem kıyafetleriyle o dönemi yaşar hale geliyoruz.
Brigette Bardot
     Bu sezon ünlü modacıların koleksiyonlarında ve parekende mağazacılık sektörünün devlerinde, puantiyeleri, trençkotları, yatay ve dikey çizgileri, skinny pantolonları, wide-leg pantolonları, kısa şortları, yüksek bel pantolon ve kısa bluzları oldukça sık görüyoruz. Bir Brigette Bardot şıklığı gardroplarımızda ki parçaları bir araya getirmeye bakıyor. Tabi bundan önce alışveriş zamanı. Doğru vücuda göre doğru parça bulmak ise işin cabası. Herkes herşeyi giyebilir ama önemli olan nasıl giyebileceğinizi bilmek. 
    Herkese 60'lı yılların dinamik, optimist şarkıları gibi bir hafta diliyorum. :)
    


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder