Aynada Duruşum Var

     Her gün bitmek bilmeyen ne giyeceğim sorusuna maruz kalıyoruz. Dolabımız bazen akıl almaz bir şekilde yatak üstünde buluyor kendini ve iyice karmaşaya giriyor herşey. :) Bu kadar muamma ne için? Nasıl göründüğümüz? Peki ama nasıl göründüğümüz sadece kıyafet, saç ve makyajdan mı oluşuyor? Her şeyden önce sadece belirli bir zaman harcayarak üzerimize giyeceğimiz ve sonra bizimle var olacak DURUŞ'umuzu atlıyoruz. Topuklu ayakkabı giydiğimiz zamanlarda kendimizi daha da mutlu hissederiz. Göze daha hoş geliriz. Nedeni vücut dengesini sağlayarak kalçayı hava kaldırmasıdır. Geriye tek yapmamız gereken ve bir çoğumuzda görülen üst vucut bozukluğu. Omuzlar geriye ve dik bir duruş. Bunu sağladıktan sonra ne giyeceğimize daha iyi karar verebiliriz.



     Çoğu zaman yabancıların duruşlarına gıpta ederiz. Evet Avrupalılar'ın çoğu uzun boylu, sekseninde bile fit insanlar. Bunu yaşları ne olursa olsun yürümelerine ve spor yapmalarına borçlular. Tabi anatomik yapılarını da atlamamak gerekir. Geçmiş yılların modasına baktığımız zaman daha iyi bir görünüme sahip olmak için bir nevi işkence çekerek taktıkları korseleri görüyoruz. O korselerin içlerinde hareket etmek bile zorken duruş nasıl bozulabilir ki? 


       Sağlıklı ve estetik bir duruş için yürüyüş veya spor yapmayı deneyebiliriz. Özellikle son yıllarda sağlıklı yaşamak yeni bir moda unsuru haline geldi. Düzenli spor yapmak, sağlıklı ve organik beslenmek, pilates egzersizleri, spa programları, yaşam koçları ve doğal gözükme tutkusu. 90'lı yılların tam tersine abartıdan uzak saç ve makyajlar. Bir şeylerin bilincine toplum olarak geç vardık ama geç kalmış sayılmayız yarın bir yürüyüşe başlamak için. 


     Spor sizin için sıkıcı ve zor bir unsursa ve bir yandan da iyi bir duruşa ihtiyacınız var biraz da eğlenmek istiyorsanız dans kurslarını araştırın ve eşli latin danslarına başlayın. Dans ile birlikte gerçekten duruşunuz değişebilir ki, canlı örneklerine başta kendimde olmak üzere bir çok kişide rastladım. Neden hem eğlenirken, hem de iyi bir duruşa sahip olmak istemeyelim ki? Bu akşam televizyonda ne izlesek diyeceğimize, neden dans kursuna gitmiyoruz? Artık her şehirde bir çok dans kursunun ilanına veya stüdyosuna rastlamanız mümkün. Bir dansçı gibi ritmik adımlar atarak, kendinize güvenerek, doğru bir yürüyüşe sahip olmak istemez misiniz?



     Peki dik duralım derken ne yapmalıyız? Sopa yutmuş gibi durmuyoruz elbette.:) İlk önce diz boşluğumuzu serbest bırakıyoruz ve ayaklarımızı yere sağlam basıyoruz. Topuk değil, parmak uçları değil ayak ucumuzla. Daha sonra omuzlarımızı kaldırıp geriye doğru bırakıyoruz ve böylece göğsümüz dışarı çıkmış oluyor karın da otomatik olarak içeri. Bu duruşu sağlarken yumuşak bir şekilde abartıdan uzak yapmalıyız ki kötü gözükmesin. Zaten ayna karşısında göz kararınız size yardımcı olacaktır. :)


     Estetik görünmeye çalışıp bu bedene giydirdiklerimizi düşünürken asıl bedenimizin farkına varmıyoruz. Tüm kıyafetlerimiz üzerimizden çıktığında bile elimizde bir tek bedenimiz kalıyor. Her pazartesi diyete başlamaya karar verdiğimiz gibi, neden her sabah bugün duruşuma dikkat etmeliyim demiyoruz? Yarın gardrobumuzda ki o parçanın modası geçecek belki de ama bedenimizin modası geçmeyecek. :) 
    Son olarak size bir stil önerim var; eğer duruşunuzu düzeltemiyorsanız bile ayna karşısına geçtiğinizde giyindikten sonra mutlaka dik durun ve giydiklerinize aynada ayakkabınızla karar verin ve alışveriş yaptığınızda kabinde mutlaka alacağınız ürünü ayakkabıyla  deneyin. Dik duruşlu günler sizinle olsun. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder